تاثیر محتوای جدید بر سئو سایت
تولید محتوا همیشه یکی از فاکتورهای مهم در سئو و بهینه سازی سایت بوده و امروز بررسی می کنیم که آیا محتوای جدید یک فاکتور رتبه بندی گوگل است؟
"Freshness" موضوعی رایج در میان بهروزرسانیهای گوگل است که بیش از یک دهه متخصصین سئو را درگیر خود کرده است.
محتوای تازه مورد توجه مداوم برای سئوکاران و بازاریابان محتوا بوده است، اما باید بدانیم که گوگل برای محتوای جدید چه امتیازی قائل است.
ابزارهای آنالیز سئو سایت زیادی همچون سمراش و سلکتک و ماز بر اهمیت تولید محتوا جدید تاکید دارند، اما در نهایت گوگل طبق پارامترهای مهم الگوریتم های خودش جایگاه سایت را تعیین میکند.
تازه بودن محتوا برای گوگل به چه معناست؟ با ما در سلکتک همراه باشید تا ببینیم آیا محتوای جدید به سئوی شما کمک می کند یا خیر.
آیا محتوای تازه یک عامل رتبه بندی سایت است؟
این گمانه زنی مبنی بر اینکه محتوای جدید ممکن است یک عامل رتبه بندی باشد، در پاسخ به چند به روز رسانی اصلی گوگل مانند آپدیت کافئین آغاز شد و این موضوع مورد بررسی قرار گرفت.
برای رفع بهتر درک کردن مشکل تازگی محتوا، گوگل باید یک الگوریتم جدید تعبیه میکرد.
این یک الگوریتم جدید بود که سعی می کرد تعیین کند کاربران چه زمانی اطلاعات جدید می خواهند و چه زمانی به آن نیز ندارد.
الگوریتم جدید گوگل، یک نام جذاب داشت: QDF یا همان "query deserves freshness".
در ادامه آپدیت های گوگل را بررسی میکنیم تا بتوانیم پاسخ سؤال خود را پیدا کنیم.
آپدیت گوگل در سال 2009: کافئین
آپدیت گوگل در سال 2009 که کافئین نام داشت، یک تغییر عظیم بود که گوگل در واقع چند ماه قبل از انتشار آن یک پیش نمایش را در اختیار توسعه دهندگان قرار داد.
کافئین به گوگل این امکان را میدهد که سریعتر بخزد و نتایج تازهتری را از یک شاخص بسیار بزرگتر ارائه دهد.
به روزرسانی ایندکسینگ در ژوئن 2010 تکمیل شد و شایعه تاثیر محتوای تازه قوت گرفت، زیرا گوگل در اطلاعیه های خود گفته بود : کافئین 50 درصد نتایج تازه تری ارائه می دهد.
آپدیت گوگل در سال 2011: Freshness
گوگل در نوامبر 2011، بروزرسانی جدید خود یعنی Freshness update را اعلام کرد.
گوگل در اعلامیهای با عنوان به جستجوگران نتایج جدید و تازه را نمایش میدهد. با توجه به این آپدیت میتوان گفت این بهبود قابل توجهی در الگوریتم رتبهبندی است و بهطور قابلتوجهی بر شش تا ۱۰ درصد جستجوها تأثیر میگذارد.
بروزرسانی گوگل در سال 2019: Featured Snippets Freshness
در سال 2019 اعلام شد که گوگل الگوریتمهای جستجوی خود را بهروزرسانی کرده است تا بخشهای snippets را بهروز، تازه و مرتبط نگه دارد.
بهروزرسانی Featured Snippets Freshness در اواخر فوریه 2019 منتشر شد.
شایعات در مورد نحوه بهینهسازی برای به روز رسانی های گوگل به سرعت پخش شد و این بدون شک برای محتوای جدید صادق بود.
گمانهزنیهایی منتشر شد که ادعا میکرد با بهروزرسانی مکرر محتوا، میتوانید به سئوسایت خود قدرت بیشتری دهید و یا با بهروزرسانی تاریخ انتشار یک مقاله میتوانید آن را تازه به نظر برسانید.
اما آیا این موارد بر رتبه بندی جایگاه سایت در نتایج گوگل تاثیر گذار هست یا خیر؟
با سلکتک همراه باشید تا با بررسی شواهد دریابیم که آیا محتوای تازه به هیچ وجه یک عامل رتبه بندی است یا خیر.
محتوای جدید عامل رتبه بندی سایت در نتایج گوگل است
برای بررسی صحت این ادعا که محتوا جدید یکی از عوامل تاثیرگذار بر بهبود رتبه سایت در نتایج گوگل است باید الگوریتم Freshness به چه معنا است.
همچنین باید بدانیم که این الگوریتم چگونه بر رتبه بندی جستجو تأثیر می گذارد.
QDF (query deserves freshness)
query deserves freshness یا همان QDF بسیار تحت اللفظی است.
راه حل گوگل حول محور تعیین اینکه آیا یک کوئری جدید است، به این معنی که آیا کاربر به روزترین اطلاعات را در مورد موضوع می خواهد یا نه.
بدین ترتیب باید ابتدا مشخص شود که شخص جستجو کننده بدنبال جدیدترین محتوا در رابطه با موضوع مورد سرچ خود هست، سپس نتایج به آن نمایش داده شود.
به طور مثال هنگام قطع شدن گاز یک منطقه، مسلما افراد میخواهند جدیدترین محتوای منتشر شده در رابطه با قطع شدن گاز در منطقه مورد نظر خود را مشاهده کنند.
به طور کلی چنین افزایش ناگهانی علاقه و جستجو در رابطه با یک عبارت، می تواند نشان دهنده این باشد که مردم به دنبال اطلاعات و محتوای جدید هستند.
بروزرسانی کافئین
متأسفانه، بسیاری از مردم آپدیت کافئین را اشتباه دریافت کردند.
کافئین بهروزرسانی رتبهبندی نبود و حتی هدف پشت آن حتی تاثیرگذاری بر رتبه بندی ها نبود.در اصل این بروزرسانی بازسازی کامل سیستم نمایه سازی (indexing) گوگل بود.
نمایه سازی و رتبه بندی دو مساله کاملا متفاوت هستند.
نمایه سازی زمانی است که گوگل برای اولین بار به محتوای شما نگاه می کند و آن را به اصطلاح ایندکس می کند. این بدان معناست که صفحه شما پتانسیل رتبه بندی را دارد.
با این حال، رتبه بندی داستانی کاملا متفاوت است و برای رتبه بندی در نتایج گوگل الگوریتم های بسیار پیچیده تری پشت آن قرار دارد.
در حالی که کافئین بر نمایه سازی متمرکز بود، این به روز رسانی Freshness بود که بر الگوریتم رتبه بندی گوگل تأثیر گذاشت.
الگوریتم فرشنس (Freshness)
بروزرسانی Freshness تلاشی برای درک بهتر مواقعی بود که کاربر به دنبال اطلاعات جدیدتر است.
اما نکته مهم این است که تازه بودن یک محتوا در همه موارد جستجو اعمال نمی شود.
الگوریتم Freshness گوگل به دنبال ارائه آخرین اطلاعات برای کلمات کلیدی پرطرفدار است که در دسته هایی مانند:
- رویدادهای اخیر یا موضوعات داغ و جدید مانند اخبار افراد مشهور یا بلایای طبیعی
- رویدادهای تکرار شونده مانند المپیک یا امتیازات مسابقات ورزشی
- محتوایی که مرتباً بهروزرسانی میشود مانند بررسیها یا معرفی یا صنعت فناوری
تازه بودن به خودی خود موضوع پیچیده ای است، بنابراین اگر جستجوهای متمرکز بر زمان را هدف قرار می دهید، بهتر است که بیشتر درباره آن بدانید.
کاربر باید مرتبطترین نتیجه با عبارت جستجوی خود مشاهده کند و گاهی اوقات، یافتن پاسخ نیاز به جدیدترین محتوا منتشرشده دارد. اما این حالت همیشه و به طور کلی برای پاسخ به سرچ کاربران مورد استفاده قرار نمیگیرد.
محتوای تازه عامل رتبه بندی برای برخی از جستجوها
در نهایت متوجه شدیم هنگامی که جستجوی کاربر نیاز به یک پاسخ جدید دارد، محتوای تازه یک عامل رتبه بندی نتایج گوگل است.
اما آیا این بدان معناست که باید دائماً تاریخ انتشار را تغییر دهید و محتوا را آپدیت کنید؟ آیا به این معنی است که یک مقاله می تواند به دلیل تاریخ انتشار از صفحات دیگر بالاتر باشد؟ پاسخ این سوالات خیر است اما اگر گوگل فکر می کند تازگی محتوا برای درخواست کاربر حیاتی است محتوای تازه در رتبه بندی نتایج در گوگل تاثیرگذار است.
همیشه به خاطر داشته باشید که عوامل رتبه بندی زیادی وجود دارد و الگوریتم های زیادی صفحه را بررسی میکنند و فرشنس فقط یکی از این الگوریتم ها است.
ممکن است بتوانید با استفاده از عبارت های ترند و پرطرفدار، رویدادهای لحظهای یا اخبار فوری، ترافیک سایت را افزایش دهید و جایگاه سایت را بهبود دهید، اما این یک استراتژی محتوای همیشه سبز نیست.