مشکلات ایندکسینگ گوگل
طبق گزارشات گوگل در طول ایندکس کردن صفحات یک وبسایت ممکن است به مشکل بخورید که دلایل مختلفی میتواند داشته باشد. باید دلیل خطاهای به وجود آمده را درک کنید و شروع به رفع آنها کنید.
اخیر مشکلات ایندکس شدن صفحات در گوگل کابوس هر سئو کار است و ما قصد داریم در رابطه با آن و نحوه گزارش صفحات ایندکس نشده در سرچ کنسول را در این محتوا آموزش دهیم
خطاهای ریدایزکتی و یا همان تغییر مسیر یکی از دلایل بوجود آمدن مشکل در ایندکس کردن و نمایه سازی صفحات سایت است.
با سلکتک همراه باشید تا بهتر در رابطه با این خطا آشنا بشوید و از بروز مشکلات این چنینی در سایت خود جلوگیری کنید.
خطای ریدایرکتی (تغییر مسیر)
خطای تغییر مسیر چیزی است که ممکن است اغلب مدیران وبسایتها در سرچ کنسول خود مشاهده نکنند. این مساله یک مشکل فنی سئو مربوط به تغییر مسیرهای 301 و 302 است.
به طور کلی، در صورتی که در سایت در حال ایجاد تغییرات گسترده باشید و یا به درستی افزونه های خود را بروزرسانی نکنید با این مشکل روبرو خواهید شد، در غیر این صورت خطاهای ریدایرکتی چیزی نیست که به طور ناگهانی و خود به خود ظاهر شود.
اگر قصد دارید در سایت خود از فرایند ریدایرکت، بدونه آسیب رسیدن به سئو خود دارید، حتما با دقت عمل کنید.
اصولا 4 نوع خطای ریدایرکتی وجود دارد که هرکدام را جداگانه توضیح خواهیم داد.
خطاهای تغییر آدرس
ایجاد یک زنجیره طولانی از ریدایرکت
وقتی یک آدرس به آدرس یگری هدایت می شود که آن هم به یک آدرس دیگری ریدایرکت شده است(به همین ترتیب یک زنجیره از تغییر مسیر وجود داشته باشد) این مشکل پیش می آید. این خطا اغلب برای وبسایتهای قدیمیتر اتفاق میافتد که آدرس های خود را به سایت جدید و با آدرس های استانداردتر بهروزرسانی میکنند.
حلقه تغییر مسیر
این مشکل زمانی است که یک آدرس به آدرس دیگری ریدایرکت می شود که آن به آدرس اول هدایت می شود و اساساً یک حلقه بی نهایت را تشکیل می دهند.
ریدایرکت به آدرسی که طول زیادی دارد
این یکی دیگر از مشکلات فنی سئوسایت است که از سمت گوگل کروم ممکن است پیش بیاید که در آن طول اگر طول آدرس بیشتر از 2 مگابایت باشد از لحاظ امنیتی به مشکل میخورید.
یک آدرس بد یا خالی در زنجیره تغییر مسیر
اگر در ریدایرکت کردن آدرس ها، یک مسیر خالی و یا بدرستی بارگزاری نشود شما دچار این مشکل خواهید شد.
نحوه مشاهده و گزارش گیری مشکلات ایندکسینگ در سرچ کنسول
سرچ کنسول به مدیران سایتها این امکان را می دهد که مشکلات سایت و صفحات ایندکس نشده را مشاهده و براحتی یک گزارش خروجی بگیرند.
این ویژگی از باعث میشود صفحات ایندکس نشده را دردسترس داشته باشید و از لحاظ فنی و سئو برروی آنها کار کنید.
با وارد شدن در سرچ کنسول گوگل سایت، به قسمت Coverage وارد شده و در بخش های محتلف با زدن دکمه EXPORT خروجی مورد نظر خود را دریافت کنید.
حال اگر مدیر یک سایت هستید و یا وظیفه مدیریت سرچ کنسول را برعهده دارید با استفاده از این گزارش میتوانید عیب یابی و رفع مشکل را شروع کنید.
به کمک سرچ کنسول گوگل مشکلات ایندکس نشدن را حل کنید
سرچ کنسول گوگل ابزاریست که هر آدرس سایت شما دچار مشکل ایندکس شدن و نمایه سازی باشد، نمایش میدهد.
به کمک آن پارامترهای مهم زیر را نیز مشاهده کنید:
- صفحات سایت من که ایندکس شده اند اما در نتایج جستجو رتبه مناسبی ندارند.
- صفحات وب سایت من که در جستجوی گوگل ایندکس نمی شوند.
- صفحاتی از وب سایت من که ایندکس شده اند.
پس مشاهده خطاها در آن زمان رسیدگی به آن فرا رسیده است. با استفاده از آن خطاهای بوجود آمده را مشاهده کنید و از طریق یک سری مراحل عیب یابی مرتبط با مشکلی که با آن مواجه شده اید، آن را رفع کنید.
به هر حال هر سئوکاری به دنبال راهی برای سریع تر ایندکس شدن صفحات و یا رفع خطای ایندکسینگ آن است و شماهم باید در این راه با احتیاط عمل کنید.
در صورت عدم موفقیت، می توانید مشکل را مستقیماً به گوگل گزارش دهید.