نظر جان مولر درمورد جایگاه جاوا اسکریپت سایت
انتقال جاوا اسکریپت ها به زیر بخش Head سایت یکی از مهم ترین کارهای برای بهبود سئو و افزایش سرعت بارگذاری صفحه و منظم نگه داشتن کدهای هد سایت است.
برای اطمینان از اینکه خزنده های موتورجستجو می توانند وبسایت شما را کراول کنند بهتر است جاوا اسکریپت را به زیر بخش Head منتقل کنید.
از آنجایی که اهمیت سرعت سایت در رتبه بندی جایگاه در گوگل زیاد است، پس باید اصول بهینهسازی را در کدهای وبسایت رعایت کنید.
طبق توصیههای جان مولر، کد جاوا اسکریپت را بهتر است در پایین بخش هد قرار دهید تا موتورهای جستجو بتوانند وب سایت شما را به وضوح درک و خزش کنند.
تاثیر جایگاه کدهای HTML در سئو سایت
شاید برای شماهم سؤال شده باشد که آیا قرار دادن کد HTML و جایگاه آن میتواند بر سئو سایت تاثیر بگذارد و باعث مشکلات SEO شود یا خیر؟
از آنجایی که کراول بات ها صفحه را به صورت کد مشاهده میکنند، اگر کد HTML در بالای صفحه ظاهر نشود، میتواند بر سئوی شما تأثیر منفی بگذارد.
برای اطمینان از اینکه خزنده های جستجو می توانند وب سایت شما را درک کنند، مهم است که در بخش"head" به جاوا اسکریپت توجه کنید. جایگاه نادرست کد HTML می تواند بر تلاش های سئو تأثیر منفی داشته باشد.
علاوه بر این، میتوانید با منظم نگه داشتن بخش <head> به خزندههای جستجو کمک کنید.
جان مولر گوگل پیشنهاد می کند که بخش <head> در HTML را "تمیز" نگه دارید تا ربات های خزنده بهتر سایت را درک کنند.
چند نکته درباره اظهارات مولر برای جایگاه JavaScript
جان مولر از عبارت HTML Headers استفاده می کند. اما عنصر<head> معمولاً به این شکل نامیده نمی شود.
- هدرهای HTML به طور کلی برای ارجاع به عنصر <heading> (H1، H2، H3، و غیره) استفاده می شوند.
- شروع المنت های HTML با کد<header> هستند که شامل منو، لوگو و غیره است.
- عنصر Head HTML بخشی در بالای قسمت HTML باmetadata در مورد صفحه مانند عنوان صفحه (title)، توضیحات متا (meta description) و غیره می آید.
در این مقاله به صورت تخصصی در رابطه با عنصر <head> سایت صحبت میکنیم.
قراردادن JavaScript خارج از بخش Head
عنصر <head> فقط باید حاوی متا مربوط به صفحه باشد که توسط مرورگرها و موتورهای جستجو استفاده میشود. این metadata به موتورهای جستجو کمک میکند بفهمند صفحه درباره چیست و دادههایی را در اختیار مرورگرها و موتورهای جستجو قرار میدهد تا صفحه وب را به درستی متوجه شوند.
برخی از کدهای جاوا اسکریپت بهتراست بعد از عنصر <head> قرار گیرند.
نکته مهم این است که پس از انتقال جاوا اسکریپت به خارج از بخش <head>، با استفاده از ابزار رندر در سرچ کنسول (URL Inspection) بررسی کنید که آیا صفحه پس از تغییر کدها به درستی رندر می شود یا خیر.
قرار دادن کدهای JS خارج از محتوای اصلی، از اهمیت کمتری برخوردار است، اما حتما تمیز و منظم بودن بخش <head> بسیار مهم است تا Googlebot بتواند آن را به درستی درک کند.
تاثیر جاوا اسکریپت در سئو و سرعت سایت
هنگام طراحی یک وب سایت، بهتر است از ویژگی های async و defer به شیوه ای استراتژیک استفاده کنید که بهترین رندر و تعامل با سریع ترین سرعت صفحه را برای کاربران فراهم کند.
دلیل آن این است که به خاطر حجم کدهای جاوا اسکریپت می تواند نمایش یک صفحه وب را در حین بارگیری به تاخیر بیاندازد و در نتیجه تجربه کاربری ضعیفی ایجاد کند.
بهترین کار این است که اچ تی ام ال را ابتدا رندر کرد و به کاربر این امکان را داد که محتوا را در حالی که جاوا اسکریپت در پس زمینه با استفاده از ویژگی های defer و async بارگیری می شود ظاهر صحیح وبسایت را مشاهده کنند.
در نتیجه با انجام اینکار به صورت مستقیم برروی سرعت لود سایت و سئو تاثیر گذاشتهاید.